När Berit började spela bingo var det alltså i det vi kallar bingohallen. Här anordnade den lokala idrottsklubben bingo en gång i veckan och det var något som många tyckte var roligt. Efter att bara ha funnits i landet i tio år hittade man bingohallar i hela Sverige, från norr till söder. Det blev inte bara en plats för spel utan även en mötesplats för människor, ett ställe att gå till för att träffa vänner, fika och pratas vid en stund.

Idag finns det ca 100 bingohallar som är aktiva i landet och även om inte Berit orkar gå dit så ofta som hon spelar längre så är det en aktivitet hon ser tillbaka på med värme. Att spela i hallen var riktigt roligt. Hon träffade en grupp vänner där flera gånger i veckan och lärde känna nya människor hon inte träffat annars. Det var en viktig mötesplats i Berits liv under många år. Ofta samlades dem och spelade bingo tillsammans hemma hos någon en söndag i månaden framför Bingolotto och det gör dem fortfarande när andan faller på. På Berits lokala bingohall finns ett café i anslutning där man kan ta en kaffe, en smörgås, prata lite och ha det trevligt tillsammans. För många i grannskapet har det alltid varit och är en viktig plats, där man möts och gläds åt varandras vinster och sörjer varandras förluster. Där jobbar trevliga bingovärdar som alltid hälsar en välkommen och svarar på frågor om man har några. Berit hade en tid efter Gunnars bortgång en flirt med en av bingovärdarna, Arne men det blev aldrig något. Som Berit sa “han hade svårt att komma till skott och bjuda ut mig”.

Berit har genom åren provat på många spännande bingovarianter i bingohallen men mest har det ändå varit Klassisk bingo som spelats.